RÉKA MASSZÁZS, GYÓGYMASSZÁZS GYŐRBEN.

BEJELENTKEZÉS: +36 30/305-0978

 
 
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr.
 
 
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr.
 
 
 

A gyógymasszázsról

Gyógymasszázs hatása egyes betegségekre

 
Gyógymasszázzsal kiváló eredmények érhetőek el reumás betegségek esetén, idegrendszeri betegségeknél, sérülések és műtétek után, valamint belgyógyászati betegségeknél.
 

Reumás betegségek

 
A javallatok legfontosabb és legszélesebb területét képezik. E betegségnél fellépő fájdalom és a szöveti elváltozások jól befolyásolhatóak masszírozással. Sok esetben a masszázs hatására alábbhagy a fájdalom. A nagy ízületek arthrózisánál gyakran csak a masszírozással érünk el hosszabb távú eredményt.
 

Neurológiai betegségek

 
A féloldali bénulások kezelése kiemelhető. A masszázs az érintett izomzat atrófiájának és az egészséges oldal kontraktúrájának, feszességének megelőzésében segít. Centrális bénulás esetében a masszírozás hatása csekély, azonban az érintett végtag kirázásával a bemerevedett izmok lazulhatnak, ezzel a mozgásterápia könnyebben elvégezhető.
 

Műtétek, sérülések utáni kórképek

 
A végtagok sérüléseinél, vagy mozgás szervrendszerében végzett műtétek után az időben elkezdett, óvatosan végzett masszírozás jelentősen lecsökkentheti a gyógyulás időtartamát. Vérömlenyek, zúzódások kezelése is csökkenti a panaszokat. Kötések, gipszrögzítések utáni masszírozás hatására javul a vérátáramlás, az atrofizált szövetek regenerálódnak.
 

Belgyógyászati betegségek

 
Szívbetegségek esetén a masszírozás hatására élénkülő perifériás keringés tehermentesíti a szívet. Magas vérnyomás esetén a görcsösen feszült izomrészek fellazításával a mechanikai inger hatására kitágulnak az erek, így csökken a vérnyomás és az általa kiváltott egyéb panaszok (fejfájás, szédülés, stb). A masszázs az idegrendszert is kedvezően befolyásolja, fájdalomcsillapító hatása révén. Herbert Krauss szerint a "lágyrész reumaizmus" leghatékonyabb gyógymódja a masszírozás.
 

A stressz ellenszere

 
A stressztől izmaink megfeszülnek és szó szerint felkészülnek a küzdelemre vagy a menekülésre. Növekszik a vérnyomásunk és szívveréseink száma, szaporábban lélegzünk és májunkból több koleszterin kerül a vérkeringésbe, ami határozottan nem tesz jót az egészségünknek. A masszázs egyike a leghatékonyabb relaxációs rendszernek. Segít feloldani a felhalmozódó nyugtalanságot. Serkenti a könnyű és mély légzést, csökkenti az izmok feszességét és a vérnyomást, lassítja a szívműködést, és mindezeken túl tiszta létezés érzésébe ringat bennünket.
 
 

A masszázs ellenjavallatai (contraindicatio)

 • Heveny izületi (akut artritis, stb.) és egyéb gyulladások esetén.
 • Lázas betegség idején. (ekkor nem a regeneráció, hanem csak a láz fokozódna)
 • Fertőzéses bőrelváltozások esetén. (kiterjedt nedvező, vagy fekélyes, gennyes elváltozás a bőrön)
 • Mélyvénás trombózis esetén. (a vérrög elmozdulhat és máshol okozhat elzáródást, mely a beteg életébe is kerülhet)
 • Infarktus, vagy anginás roham esetén.
 • Visszér gyulladás esetén. (varikositas - visszeres csomók)
 • Fokozott vérzékenységgel járó betegség esetén. (pl. trombózis után sincumar és marcumar szedésekor)
 • Menstruáció első két napján. (később a deréktáj kihagyásával lehet)
 • Rosszindulatú daganatos betegeknél. (a maszázs serkenti a sejtszaporodást, tehát növeli a daganatot, ellenben javítja a közérzetet)
 • Terhesség alatt óvatosan lehet csak masszírozni (ülve, hanyatt és oldalt fekve). A fogások, csak simításokból állnak, dörzsölni nem, illetve csak a nyaktájékon szabad.
 • Friss traumatikus sérülések esetén. (hámsérülés, izületi sérülés és törés)
 • Instabil pszichés állapot.
 • Friss agyi történések esetén (stroke).
 • Csontritkulás (osteoporosis) előrehaladott fázisában.
 • Közvetlenül műtét után.
Akciók, hírek
Ajándékozzon egészséget !
Ajándékozzon karácsonyra egészséget !
Gyógymasszázs újra a régi helyen !!!!
Újra a Teniszcentrumban vehető igénybe gyógymasszázs szolgáltatásom !
Lemondási információk !
Az utóbbi időben sajnos megszaporodtak az " utólsó pillanatos " lemondások....
Sok a stressz? Lazítsa el munkában megfáradt testét !
Ha munkahelyén, otthon sok a stressz, a gond, MOST VAN itt az alkalom, hogy fájós nyakát, vállait, izületeit is " rendbe hozza" ! Ne habozzon! Jelentkezzen be még ma !
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr