RÉKA MASSZÁZS, GYÓGYMASSZÁZS GYŐRBEN.

BEJELENTKEZÉS: +36 30/305-0978

 
 
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr.
 
 
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr.
 
 
 

A gyógymasszázs fajtái

Gyógymasszázs

 
Általában orvosi utasításra végzett gyógyító célzattal alkalmazott kezelés, melyet kapcsolhatnak más gyógyeljárással - különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával.
 

Svéd masszázs

 
A svéd masszázs képezi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat - pl. stresszes fejfájás - csökkent, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz káros hatásait.
 
A svéd masszázs öt alapfogása: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció, amely kiegészíthető kirázással és kimozgatással is.
 
A simítás alatt történik meg a tájékozódás, az első testi kontaktus, mely nyugtató és előkészítő fogás. Fontos a feszültség oldása, a fájdalom csökkentése és a nyirokkeringés javítása. Mechanikus úton hozzájárul az elszarusodott hámréteg leválásához.
 
A dörzsölés a legerősebb ingerfogás. Fellazítja a kötőszövetben gyakran előforduló összenövéseket, felszabadítják a letapadt inakat, csökkentik a myalgiás csomókat, javítja az izomkontraktúra állapotát. Jobb vérellátást produkál a felszíni és a mélyebb rétegekben. A hosszú ideig, lassan végzett dörzsölés csökkenti a helyi érzékenységet, míg a gyorsabb tempóban végzett serkenti, ingerli a központi és a perifériás idegrendszer működését.
 
A gyúrás egy keringésjavító masszázsfogás, melyben egyes izmot, vagy izomcsoportot emelünk fel csontos alapjáról, és kinyomva belőle a vért visszaengedjük eredeti állapotába. Izomgörcsök oldására, sorvadt izmok erősítésére, fáradt izmok regenerálására használjuk. Az izmok anyagcseréje fokozódik, vérkeringés és oxigén ellátása javul, valamint az izmok rugalmassága nő.
 
Az ütögetés egy kimondottan ingerlő, serkentő hatást kelt. A bőrerek összeszűkülnek, tónusuk fokozódik, és a vérnyomás emelkedik. Frissítő hatású, de a hosszantartó ütögetés ellentétes hatású eredményt hoz. A vér jelentős része a bőrbe, és a bőr alatti kötőszövetbe kerül. A keringésben maradó kevesebb vért a szív könnyebben tudja szállítani.
 
A vibráció egy lazítófogás. Főleg laposan fekvő, csontról nehezen elemelhető izmok esetében alkalmazzuk. Csökkenti az idegek ingerlékenységét, nyugtató és fájdalomcsillapító hatású.
 
A kirázás, melyet végtagokon alkalmazunk különféle testhelyzetekben.
 
A kimozgatás, ami az izületeknek természetes mozgás határáig történő módszeres mozgatása. Kontraktúrák oldására az egyéni érzékenységnek figyelembevételével a betegség ismeretében hajtjuk végre
 
 

Frissítő masszázs

 
Vérkeringés és közérzetjavító masszázs (hasonló a gyógy- és sportmasszázshoz).
 

Aromaterápiás masszázs

 
Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással összefüggésbe hozható betegségben, melyeknek kezelésében az aromaterápia jó eredménnyel alkalmazhatóa relaxációt elősegítő és stresszt oldó hatásainak köszönhetően.
Akciók, hírek
Ajándékozzon egészséget !
Ajándékozzon karácsonyra egészséget !
Gyógymasszázs újra a régi helyen !!!!
Újra a Teniszcentrumban vehető igénybe gyógymasszázs szolgáltatásom !
Lemondási információk !
Az utóbbi időben sajnos megszaporodtak az " utólsó pillanatos " lemondások....
Sok a stressz? Lazítsa el munkában megfáradt testét !
Ha munkahelyén, otthon sok a stressz, a gond, MOST VAN itt az alkalom, hogy fájós nyakát, vállait, izületeit is " rendbe hozza" ! Ne habozzon! Jelentkezzen be még ma !
RÉKA Masszázs, Gyógymasszázs - Győr